Blog bertukar nama!

, , 6 comments
Been thinking for a while to rename my blog. Sebabnya? Sebab pada tahun ni saya plan nak buat banyaakkkkkkk benda. As in I want to try new things hahah. Inilah akibatnya masa kecik-kecik dulu tak nak try new things kan? Seriously even until Uni pun sibuk study je, tak pernahnya nak join aktiviti koko. Bila dah kerja baru macam terdedah sikit. Minat travel pun datang sedikit sebanyak sebab during my first job, kat opis ada kelab kembara gitu hehe. So on the travelling side memang dah adalah plannya sedikit sebanyak for this year.

Selain dari tuh, jika before nih hobi sekadar membaca & tengok kdrama, ingat nak try to do something productive.  Before nih adalah masak & baking. Kira luluslah kut. Pun akan dishare jugak plus lately rajin bawak bekal/bento pergi opis so ingat nak share and document the recipes. Resipi yang ringkas2 untuk bekal konsepnya. Di samping menjimatkan (save duit untuk travel hahah) lebih sihat, halalan toiyyiban.

I also enjoy DIY. So macam nak try sewing. Sewing, actually after SPM ada jugak buat sikit2. Eh saya ambil ERT ok hahah malulah kalau dak reti sikit2 sewing tuh. Tapi ni nak try jahit yang advance sikit lah.

Dan lastly,  gardening (more to tanaman yang simple2 macam sayur). Gardening nih memang tak pernah try. So kita tengoklah tangan ni sejuk ke panas kata orang. Nantilah akan direkodkan dalam blog nih. Hopefully by the end of this year, kita dapat tengok ala-ala macam rekod book la ye berjaya ke idak dalam setiap aktiviti yang dicuba.Kita belajar, try buat, kalau tak berjaya cubalah lagi kan?

Kalau ikut banyak lagi benda lain nak buat - Belajar bahasa lain (Mandarin especially) and to learn martial arts (taekwando maybe?) tapi tuh nanti-nantilah ye kita try. So for the meantime, kita buat yang termampu dulu hehe.

Dengan ini diumumkan blog bertukar nama kepada
..
..
..
..
..
..

Drumroll

-Bilasarahberaksi-

#jangankecamsaya
#janganaksimacammacamsarah

#komampukenakbuatsemenih

6 comments:

  1. selagi hidup..jgn berhenti belajar...mcm2 leh belajar..sis JM teringin nak belajar Hangul dan mandarin..teringin je ntah bila nk start

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi yup terus cari ilmu walau dah tuo nih hah

      Delete
  2. SS ni guru mandarin ada sentiasa depan mata... Belajarnya.. Dalam mimpi.. Dasar pemalas kan... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun verangan dulu je nih. Harapnya vitamin M berkurang hehe

      Delete