Offer 500 Airasia BIG Points, Kelas Asas Hangul & Korea Survival Guide di Korea KL Plaza (KTO)

, , 19 comments
Mungkin ada yang tahu, ada yang tak tahu, yang bulan 4 nih I will be going to Korea. Nih second trip. First trip ikut tour student kat sana, tapi banyak tempat tak sempat cover jadi, hopefully trip yang nih bolehlah nak cover balik tempat-tempat yang tak sempat pergi tuh kan dan akan pergi self travel. Tahap kekondifenan ada disitu nampaknya hehe.

Sebagai persediaan untuk trip bulan 4 nih, makanya sajalah registerkan diri untuk attend kelas ni. Ala, bukannya lama pun, 3 jam je sambil2 nak pergi ambik booklet free yang diberikan oleh pihak KTO(Korea Tourism Organization) .KTO nih memang rajin yang amat membuat promosi untuk menarik tourist ke Korea. Ada macam-macam kelas lagi yang diadakan seperti kelas Hangul, kelas memasak, kelas kpop dancing dan lain-lain lagi dan yang best everything is freeeeee. Sapa tak suka benda free kan? Jadinya sila join jadi Kaki Korea Club member cepat! & then rajin-rajinlah rujuk Facebook dan website KTO:



sebab sebab….



Haaaa tengok, dapat 500 Airasia BIG points! Terbaik kan? Offer nih until this week ok.

Back to my class that day, actually ni first time pergi ke Korea KL Plaza nih, before nih dengar-dengar gitu je. Kelas start pukul 10.30AM macam tuh dan nama seonsaeng-nim adalah Kim Mi Hyang. Dia nih dah lama duduk di Malaysia, jadi lecturer di IPT. Ramai jugak yang join kelas nih.
Kelas dimulakan dengan pengenalan karakter hangul. 



Hoho walau tak banyak bukan senang jugak nak ingat bagi warga separa tua macam saya hahah. Tapi dia ada share satu apps ni, memang interesting gila bagi sapa yang nak belajar intro to hangul karakter sebab ada kartun2 yang cute miut gitu.Nama dia Pop popping Korean. Boleh download di Play store.


Ok after belajar karakter, belajar basic expressions sedikit sebanyak supaya senang nak interact guna bahasa Hangul especially semasa di hotel, transportation, restoran dan of course time shopping! . So tuh je, tak banyak, tapi bolehlah untuk permulaan.


Bagi yang travel ke Korea pada tahun ni, ada kempen Discover Korea Your Way 2016 jadi boleh dapat booklet ni. Dalam booklet nih ada guide untuk tourist attractions, ada macam-macam coupons dan T-money (worth 2000W, tahun2 lepas lagi banyak kut 5-6000W rasanya). Anda hanya perlu register sebagai ahli Kaki Korea, jawab survey ringkas dan redeem the voucher senang je.




Jadi apa tunggu lagi, Ke Korea ke Kita?

19 comments:

  1. Sarah!! ke korea lagi katanya..YES!! sis JM sokog pergi sendiri or lonely lagi best..dan sSELAMAT!!

    Perghh...belajar hangul tu..clap2x..sbb orang Korea ni kalau kita leh cakap sikit pun dorang dh excited tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tuhlah boleh ikut plan kita & pace kita. Belajar asas je janji tau skit2 bolehlah ;P

      Delete
    2. Hahah takdelah best, saja membawak diri (ayat poyo)

      Delete
    3. Hahah takdelah best, saja membawak diri (ayat poyo)

      Delete
  2. untul this weekend ye...argh..maybe x sempat lah nk register

    ReplyDelete
    Replies
    1. offer BIG points tu yang this week, kalau kelas2 di Korea KL Plaza ada je every month rasanya

      Delete
  3. bln 4 nanti sis JM ada tiket ke Busan tetapi TERPAKSA cancel sbb thins month also sis JM ke tempat lain..so terpaksa lepaskan Busan...in shaa allah ada rezeki akan ke Korea lagi utk kali ke 5 ahakss..Korea tetap di hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. IC kalau tak entah ada rezeki jumpa kat sana ye, takpe next time sis JM, wah sis JM ke mana pulak tuh

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Jay Emm ni kalu kawin dgn org koya mmg tak balik mesia lg dah...

      Delete
  4. psst : Sarah..tolong emailkan sis JM alamat..nak pos ole2..email ke jarimanis4ever@gmail.com eh...

    ReplyDelete
  5. Amboi tudia bila sis JM buat visit terus 4 komen gitu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pat! emailkan sis JM alamat..nak post ole2..small gift!

      Delete
  6. Saya pun ada big point airasia hampir 4000 dh tpi x prnah claim...cam na ye nak claim

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saya pun baru nak start2 kumpul points belum pernah redeem lagi. boleh try tengok website airasia BIG kut

      Delete
  7. Saya pun ada big point airasia hampir 4000 dh tpi x prnah claim...cam na ye nak claim

    ReplyDelete