Singapore, When job & travel meets (Finale) - Gardens by the Bay

, , 10 comments
Bila belek-belek balik blog nih baru perasan cerita kat Singapore tuh belum ditamatkan lagi rupanya hahah. So nilah dia penamatnya - Gardens by the Bay. Taman dalam bandar gitu konsepnya. Tak sah kalau ke Singapura kalau tak pegi tempat nih. Naik MRT dan berhenti di station Bayfront. Tempat ni boleh tahan jugak besarnya, dan kalau boleh spend time untuk tengok waktu siang dia & juga waktu malam sebab bila malam, ada persembahan lampu berirama memang cantik.

Malangnya harituh aku sampai dah lambat sikit, tak sempat nak explore the whole place. Walaupun malam hari biasa, tetap ramai orang. Dari sini view Marina Bay cantik.

Kalau tak salah ada 2 kali persembahan lampu berirama tuh. pukul 8 dengan 8.45. Jangan miss tau. Meh nengok gambar2 yamg diambik:





10 comments:

  1. Marina bay memang di sebelahnya. Memang cantik. Pada asalnya tempat tu taman tapi di ubah untuk jadi kan kawasan tu bandar dalam taman. Walau pun keseluruhan singapura tak jadi bandar dalam taman sekurang2nya pelancong berjuta2 melawat ke situ setahun. Water front dia memang cantik. Saya tak tau ada berapa tapi tak kurang dari dua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, memang port sesuai untuk bersantai di tengah bandar

      Delete
  2. Marina bay memang di sebelahnya. Memang cantik. Pada asalnya tempat tu taman tapi di ubah untuk jadi kan kawasan tu bandar dalam taman. Walau pun keseluruhan singapura tak jadi bandar dalam taman sekurang2nya pelancong berjuta2 melawat ke situ setahun. Water front dia memang cantik. Saya tak tau ada berapa tapi tak kurang dari dua.

    ReplyDelete
  3. Itew dah sampai mariana bay ni..dah sampai haw par villa lom ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum u huhu nanti next p kota singa kita jengah haw par villa

      Delete
    2. belum u huhu nanti next p kota singa kita jengah haw par villa

      Delete