Kenapa Air Asia selalu menjadi pilihan utama untuk terbang?

, , 5 comments
1.Murah!
Sebab utamanya of course lah sebab duit kan. Hehe. Seriously setakat nih rasanya bila Air Asia ada buat offer, time tuh memang harga dia tak boleh lawan syarikat penerbangan lain. Cuma bila samak harga, jangan lupa add on sekali insuran, makanan & luggage tuh barulah boleh compare. Walaupun ruang kaki dia kecik, tapi ok je. Kalau saiz badan besar sikit mungkin juga kurang selesa kan.

2. Mudah
Senang nak book, semua online. AA antara syarikat penerbangan yang utilise the technology dan memudahkan pelanggannya untuk menempah tiket.

3. Destinasi yang pelbagai
Sekarang nih dah makin banyak destinasi, domestik dan juga international. Sampai ke Iran, Oman dan New Zealand pun dah ada flight. Destinasi2 ni pulak boleh jadi transfer point untuk ke tempat2 lain especially Europe. Please AA, flight to Europe please!

4. Bayar apa yang anda mahukan
Ini konsep yang menjadikan AA nih affordable. Kita boleh cut down accordingly. Contoh kalau flight setakat 30 minit, sejam mungkin boleh tolak makanan, kalau travel 3-4 hari mungkin boleh tolak luggage fees, boleh pilih hot seat atau silent zone  jugak. But please don’t compromise insurance unless dah ambik travel insuran tempat lain.

5. Normally punctual
Setakat ada beberapa kali naik, selalunya punctual timing dia. Ada sekali 2 je yang delay tu pun around 30 minit.

6. Banyak offer
Dalam setahun boleh kata banyak kali juga sale. Main offer selalu 2 kali setahun. Time nih silalah grab tiket sebab memang berbaloi. Ada offer2 lain kena rajin2 usha website dia.

So that’s why AA sentiasa di hati setakat nih heheh

Now everyone can fly~ Hmmm mau ke mana lepas nih 

5 comments:

  1. SETUJU!!! Air Air <-- everyone can fly..itu je mampu! TQ AA

    ReplyDelete
  2. sarah,

    saya lebih suka beli last minute sebab biasanya jauh lebih murah time promo..biasanya saya check di skyscanner atau pun airpaz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kadang2 last minit pun dapat yang murah kena rajin usha2 heee

      Delete