Solo Trip ke Japan 2018 Kansai Region (Osaka, Kyoto & Nara) - Part 6

, , 2 comments
After dah puas merayau dekat Arashiyama, kita pegilah tengok tempat lain pulak kan. Ke mana kita?
Kita ke Nijo jo Castle! Ok sejarahnya, castle ni dibina pada tahun 1603 dan telah digazetkan sebagai UNESCO world heritage. Actually time ni dah panaih dah aih. Belum masuk summer, tapi time tengahari memang dah panaih lit-lit. So haruslah I pakai cermin mata sat2 ni hah:


Ok now we are ready to explore this place. Besar jugak castle ni. Dan serious cantik & unik. Suka dengan architecture dia. Dan dia punya garden memang awesome gila. Memang rasalah berada kat Jepun kan





Lepas dah abih round Nijo, kita pergi ke satu lagi castle, Ginkakuji (Silver Castle). Ada 2 tau Ginkakuji dan Kinkakuji nama dekat2 tapi lain ok. Jangan confuse. Satu silver, satu lagi gold. 




Then lagi sekali, I pergi round Gion. Serious suka gila dengan area sungai dia tuh. Tenang ya amat. Sambil tengok gelagat orang.



To be continued....

p/s Sorry lama gila wei tak hapdet





2 comments:

  1. Tq sgt sbb sgt helpful baca blog sarah utk i plan my family trip

    ReplyDelete
  2. Hi sarah. Syiok baca blog sarah ni. Sy ada plan nak ke japan. Kyoto-osaka. Iti terbalik

    ReplyDelete