Cuti cuti Pulau Perhentian - Part 2, Kincir angin

, , No Comments
Ok jadi the first activity yang kitorang buat adalah hiking! Kat Pulau Perhentian kecil nih yang memang famous bukit yang ada kincir angin elektrik tuh. Jarak dari chalet ke puncak bukit tuh dalam 40 minit. Kalau yang duduk area Long beach, mungkin dekat sikit.



Tips: Sila pakai sunblock & topi sebab panas & tak shady, bawak air & snacks yang mencukupi.




Sampai kat atas tuh, view dia memang cantik! Kalau orang cakap kat Maldives ke Hawaii ke boleh percayalah kan.



Nak turun tangga2 nih hati2 ya, sebab not properly maintained, ada tangga yang dah tercabut. Sayanglah, sebab ni kawasan pelancongan, patut kena jaga betul2.

Kat area batu2 bawah tuh, sapa2 yang pandai berenang bolehlah berendam dalam air yang biru tuh.



Kesilapan kitorang adalah sebab tak makan tengahari dulu. Adui lapar gilos kut. Nak balik ke Coral beach kami decide untuk naik bot je, tak larat dah nak jalan balik hehe.

Balik tuh kami makan di Amelia, Coral Beach. Tapi servis dia memang teruk kut. Tak friendly langsung, dan kurang beradab. Rasa so-so lah. Jadi macam not recommended. Cari kedai lain k.

To be continued...

0 comments:

Post a Comment