Singapore, When job & travel meets (2) - Merlion Park

, , 5 comments
Alright, lama benar rehatnya. Busy lately heee alasan standard kan? Nyampah dengar. Ok, jadi jum teruskan dengan Part 2 untuk Singapore. After dah makan2 tuh plan nak ke Merlion Park. Tak sah kalau ke Singapore tak pergi tempat nih kan. Dari stesyen Bugis tuh, sila naik Metro sampai ke Raffles Place. Cara aku follow exit G, menuju ke UOB Tower. Nih underground route, bila dah keluar dari situ barulah belok kanan menuju ke area riverside. Sini pun meriah jugak. Port lepak2, dating, jogging etc.





Jalan straight je, nanti lalu Fullerton Hotel, terus lagi sampai jumpa jalan besar. Kena lintas jalan nih menuju ke One Fullerton. Tunggu traffic light ok, jangan lintas sesuka hati, maunya kena denda nanti huhu.

Bila dah lintas, turun je tangga ke bawah dah sampai! Senang je, dari Metro tuh around 10 minit gitu. Tapi aku lama sikitlah duk ambik2 gambar lah bagai dulu hahah. So jumlah tengok2 gambar yang aku snap. Guna camera phone ja pun.




To be continued...

5 comments:

  1. Guna camera phone pic cantik..mesti hp mahal ni😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thx, tapi kita guna hp biasa2 je.surprisingly quality gambar dia not so badlah.

      Delete
  2. Salam

    Bestnya! Nice pics and sharing too! Hopefully boleh visit Singapore lagi one fine day. Last time saya pergi tahun 2007. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, thx :) tuhlah tunggu exchange rate ok sikit ada plan nak pergi lagi, USS pun belum sempat jejak hehe

      Delete