Tokyo Trip Review - Tempat yang tak sempat pergi

, , 2 comments
Alright, makanya di sini nak buat review sikit berkenaan trip ke Tokyo 2014. Generally saya berpuas hati dengan bajet dan juga itin yang dibuat. Blogs and forums memang banyak membantu thanks guys! Berjaya pusing Tokyo backpack tanpa guide huyeh! Although my mum macam sceptical je huhu. Confidence kena ada ;P 

Bajet memang mencukupi sangat-sangat, berpadanan dengan accomodation kami yang rasanya oklah. Kalau nak jimat lagi mungkin boleh try capsule hotels or dormitary style tapi, saya prefer yang bajet & privacy. Lebih selesa rasanya hehe.

Itinerary around 80% tercapai. Ada tempat yang initially dimasukkan dalam itin macam

1. Nezu Shrine

                                     Gambar ihsan : http://www.japanvisitor.com/japan-temples-shrines/nezu-shrine-tokyo

Tempat nih ada torii gates macam kat Kyoto gitu. And time spring ada Azalea festival. Cantik! Jadinya bolehlah pergi uols. Hari tuh tak sempat nak pergi.

2. Tokyo Metropolitan Government Building

                                                  Gambar ihsan : http://www.japan-guide.com/e/e3011_tocho.html

Tempat nih ada viewing deck yang boleh tengok view Tokyo tanpa sebarang bayaran! Yup it is FOC. Sampai boleh nampak Fuji -san on a clear day. Berbaloi pergi.

3. Ameyoko

                                           Gambar ihsan : http://www.japan-guide.com/e/e3012.html

Katanya tempat shopping murah. Tak pergi, makanya tak tahu huhuh

Tempat yang orang kata must go tapi tak masuk dalam itin - Akihabara (not really into gajets), Imperial Palace & Tokyo Tower. Huhu makanya kena repeat la nih kan? But next time ingat kalau jejak Jepun nak pergi Osaka :) 

So saya kongsikan lagi beberapa gambar kenangan







 

2 comments:

  1. x sempat pergi ke Ameyoko tu? arghh mmg rugi sbb harga barang mmg murah..sis JM beli dua pasang handbag kat sini..saje nk panaskan keadaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat. wah!! kena pegi lagi huhu

      Delete